Românii din Diaspora pot fi antreprenori în România prin programul Diaspora Start Up


Proiectul „Antreprenor în România!” își propune să încurajeze antreprenoriatul românesc prin acordarea unor finanțări nerambursabile cetățenilor români cu vârstă minima de 18 ani care au locuit în străinătate în ultimele 12 luni anterior înscrierii în program și doresc să-și deschidă o afacere non-agricolă în zona urbană din România, exceptând regiunea București-Ilfov.

 Persoanele care doresc să se înscrie în proiect trebuie să demonstreze experiența sau studiile în străinătate în domeniul în care doresc să își deschidă afacererea. Beneficiarii proiectului pot fi șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă, inclusiv persoane care desfășoară o activitate independentă care au reședința sau domiciliul în mediul rural sau urban din România (conform carte de identitate), exceptând regiunea București-Ilfov.

 Nu pot face parte din grupul tintă al proiectului tinerii NEETs (care nu au un loc de muncă și nu urmează nicio formă de invătămant) cu vârsta între 16-24 de ani.

 Proiectul prevede un program gratuit de formare antreprenorială unui număr de 206 cetățeni români din Diaspora și acordarea a 25 de finanțări nerambursabile în valoare de câte  173.667 ron fiecare, în urma unui concurs de planuri de afaceri. Servicii de consultanță individuală, colectivă și mentorat vor fi dedicate câștigătorilor finanțărilor atât pentru înființarea și demararea afacerilor în România, cât și pentru dezvoltarea și sustenabilitatea acestora.

 Parteneriatul proiectului este format din Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin din București în calitate de leader parteneriat, Associazione di promozione sociale “Spirit Romanesc” Onlus din Roma (partener 1) și IPA SA din București (partener 2).

 În prima etapă de 12 luni a proiectului, Asociația „Spirit Romanesc” Onlus a demarat o campanie de informare pentru a prezenta diasporei românești din Italia programul de formare antreprenorială „Diaspora Start Up” și pentru a selecta grupul țintă al proiectului.

Toate materialele și activitătile de informare care se vor desfăsura în cadrul proiectului vor fi publicate pe pagina de facebook https://www.facebook.com/antreprenorinromania.diasporastartup/ si pe blog https://antreprenorinromania-diasporastartup.blogspot.ro/

Cei interesați se pot înscrie la o prima etapă de evaluare prin completarea unui formular online https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe8S9P1GxhIIGAwYacQbHfJit0LnNfjIMJiZkQMC4nWTmx0xw/viewform

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresele de e-mail adaf_segreteria@spiritromanesc.itadaf_comunicare@spiritromanesc.it

Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni. Proiectul are un buget de 7.052.400,46 lei fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3- Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul -Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O POVESTE DE SUCCES DESPRE ANTREPRENORIAT FEMININ

ANTREPRENORIAT FEMININ ȘI MODELE DE BUSINESS DE SUCCES